Opłata za obiady za miesiąc marzec - 63 zł

Płatności proszę dokonać nie wcześniej niż 1 marca 2019 r i nie później niż 15 marca 2019r.

JADŁOSPIS

01.03.19 r. – 31.03.19 r.

 

 


 

  

   01.03 pt.              ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, RACUCHY (alergen nr 1,2,3,7,9)

   04.03 pn.             ZUPA OGÓRKOWA NA UDKACH I ŻEBERKACH, BUŁKA, OWOC ( alergen nr 1,2,3,7)

   05.03 wt.             SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM I WARZYWAMI, WODA Z MIODEM I CYTRYNĄ

                               (alergen nr 1,3,9)

06.03 śr.              JAJKO W SOSIE KOPERKOWYM, ZIEMNIAKI, SUR. Z MARCHEWKI, JABŁKA I ANANASA, KOMPOT, OWOC (alergen nr 1,3,7)

   07.03 cz.               GULASZ WIEPRZOWY, KASZA, OGÓREK, KOMPOT (alergen nr 1,7,9)

   08.03.pt.              FILET Z RYBY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAP., WODA Z SOKIEM (alergen nr 2,3)

   11.03 pn.             ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ, CHLEB, OWOC(alergen nr 1,2,3,7)

   12.03 wt.             PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, KAP. KISZONA GOTOWANA Z BOCZKIEM, KOMPOT(alergen nr 1,3,4)

   13.03 śr.             FASOLKA PO BRETOŃSKU, BUŁKA, WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM (alergen nr 1)

     14.03 cz.             KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, BURACZKI, KOMPOT (alergen nr 1,3,6)

     15.03 pt.             ZUPA JARZYNOWA, MAKARON NA SŁODKO, KOMPOT (alergen nr 1,2,3,7,9)

        

     18.03 pn.            ZUPA RYBNA NA WYWARZE Z WARZYW, PIEROGI Z MIĘSEM, KOMPOT(alergen nr 2,3,7)

   19.03 wt.             BIGOS, BUŁKA, KOMPOT (alergen nr 1,2,9)

     20.03 śr.             GULASZ DROBIOWY, ZIEMNIAKI, MARCHEW MINI, WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM(alergen nr 2,3,7)

     21.03 cz.             SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, KOMPOT, OWOC (alergen nr 1,3,9)

     22.03 pt.             GULASZ Z WĄTRÓBKI, ZIEMNIAKI, SURÓW. Z KAP. KISZONEJ, KOMPOT (alergen nr 2,3)

   25.03 pn.             ZUPA GROCHOWA NA UDKACH I ŻEBERKACH, CHLEB, OWOC (alergen nr 1,2,3,7)

   26.03 wt.             MORTADELA W BUŁCE TARTEJ, ZIEMNIAKI, KAP. KISZONA GOTOW., KOMPOT  (alergen nr 1,2,3,7)

   27.03 śr.              GULASZ DROBIOWY Z MARCHEWKĄ, RYŻ, OGÓREK, KOMPOT MALINOWY (alergen nr 1,6,7,9)

   28.03 cz.               SZTUKA MIĘSA, ZIEMNIAKI, BURACZKI, WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM (alergen nr 1,3,6,7,9)

   29.03.pt.              KOSTKA RYBNA , ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA, KOMPOT(alergen nr 1,2,3,6,7,9)

SMACZNEGO !

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent

Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.

 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

 NAZWA ALERGENU NR
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH 1
SELER 2
JAJA 3
RYBY 4
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) 5
SOJA 6
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) 7
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA 8
GORCZYCA 9
MUSZTARDA 10
NASIONA SEZAMU 11
ŁUBIN 12
SKORUPIAKI 13
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) 14