Ważne:  opłaty za obiady za miesiąc styczeń 2019 prosimy dokonać przelewem na konto po 1 stycznia 2019 roku. Przepraszamy za utrudnienia.

 

JADŁOSPIS

03.12.18 r. – 21.12.18 r.

 

 


 

   03.12 pn.             ŁAZANKI Z KAPUSTĄ, BOCZKIEM I KIEŁBASĄ, KOMPOT, CINI MINI (alergen nr 1)

   04.12 wt.             SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, KOMPOT MALINOWY, JABŁKO(alergen nr 1,6,9)

   05.12 śr.              KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAPUSTY CZERWONEJ, KOMPOT(alergen nr 1,9)

   06.12 cz.               GULASZ DROBIOWY Z MARCHEWKĄ, RYŻ, OGÓREK, KOMPOT WIŚNIOWY (alergen nr 1,7,9)

   07.12 pt.              PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI , MARCHEW MINI, KOMPOT (alergen nr 1,3,4)

   10.12 pn.             ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM NA ŻEBERKACH I UDKACH, NALEŚNIKI Z DŻEMEM, SOCZEK

                               (alergen nr 1,7,9)

   11.12 wt.             MORTADELA W BUŁCE TARTEJ ZIEMNIAKI, KAP. KISZ. GOT. Z MASŁEM, KOMPOT(nr 1,3,7,9)

   12.12 śr.              GULASZ WIEPRZOWY, KASZA, OGÓREK, KOMPOT (alergen nr 1,7,9)

   13.12 cz.               A,LA GOŁĄBKI Z RYŻEM I MIĘSEM MIELONYM, SOS POMIDOROWY, KOMPOT (alergen nr 1,7,9)

   14.12 pt.              ZUPA RYBNA, KOPYTKA Z MASŁEM I CUKREM, SUR. Z MAR. I JABŁKA, KOMPOT WIŚNIOWY

                               (alergen nr 1,2,4,7,9)

   17.12 pn.             BARSZCZ CZERWONY NA UDKACH I ŻEBERKACH, PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI, KOMPOT

                               (alergen nr 1,2,7,9)

   18.12 wt.             KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, BURACZKI, KOMPOT (alergen nr 1,6,3)

     19.12 śr.             PULPETY DROBIOWE, MAKARON, SOS POMIDOROWY, KOMPOT MALINOWY (alergen nr 1,7,9)

     20.12 cz.             SZTUKA MIĘSA Z SOSEM, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. CZERWONEJ, KOMPOT WIŚNIOWY(ale.1,7,9)

     21.12 pt.             FILET Z RYBY, ZIEMNIAKI, FASOLKA SZPARAGOWA ŻÓŁTA, SOCZEK (alergen nr 1,3,4)

ZDROWYCH  I  POGODNYCH  ŚWIĄT !!!


SMACZNEGO !

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent

Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.

 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

 NAZWA ALERGENU NR
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH 1
SELER 2
JAJA 3
RYBY 4
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) 5
SOJA 6
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) 7
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA 8
GORCZYCA 9
MUSZTARDA 10
NASIONA SEZAMU 11
ŁUBIN 12
SKORUPIAKI 13
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) 14