Jadłospis
- Szczegóły

JADŁOSPIS
03. 04.23 r. – 28.04.23 r.
03.04 pn. ZUPA KALAFIOROWA Z WARZYWAMI I ŚMIETANĄ, MAKARON Z SEREM, SOCZEK
04.04 wt. A^LA GOŁĄBKI - RYŻ Z MIĘSEM MIELON., SOS POMIDOR., KOMPOT (alergen nr 1, 6)
05.04 śr. PAŁKI Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, KOMPOT, MARCHEW MINI (alergen nr 1,3,9)
06.04 cz. GULASZ WIEPRZOWY, KASZA, SAŁ. Z KAPUSTY KISZ. Z MARCH, WODA Z SOKIEM, (alerg nr 1,7)
07.04.pt. FILET Z MIRUNY, ZIEMNIAKI, BROKUŁ NA PARZE, KOMPOT (alergen nr 1,2,3,7,9)
WIELKANOC
11.04 wt. ROSÓŁ Z MAKARONEM, NALEŚNIKI Z DŻEMEM, SOCZEK (alergen nr 1)
12.04 śr. SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, KOMPOT (alergen nr 1,2,3,7,9)
13.04 cz. KOTLET Z KURCZAKA W SEZAMIE, ZIEMNIAKI, PEKIŃSKA Z KUKURYDZĄ, SYROP DO WODY (alergen nr 1,2,3,6)
14.04 pt. PULPETY RYBNE W SOSIE KOPERK., KASZA ORKISZ., SUR.Z MARCH. I ANAN,SYROP(aler. nr 1,3,4)
17.04 pn. BARSZCZ CZERWONY Z WARZYWAMI I ŚMIETANĄ NA UDKACH, CHLEB, BANAN (alergen nr 1)
18.04 wt. FASOLKA PO BRETOŃSKU, BUŁKA, KOMPOT
19.04 śr. KOTLECIKI MIELONE, ZIEMNIAKI, MARCHEW Z GROSZKIEM, KOMPOT (alergen nr 1, 6)
20.04 cz. GULASZ DROBIOWY, KASZA, OGÓREK, SYROP BABUNI
21.04.pt. FILET Z MIRUNY Z PIECA, ZIEMNIAKI, KAP.KISZONA GOTOWANA Z MASŁEM (alergen nr 1,3,4)
24.04 pn. ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM NA UDKACH, RACUCHY, SOCZEK (alergen nr 1,2,3,7)
25.04 wt. SZTUKA MIĘSA W SOSIE PIECZENIOWYM, KLUSKI, BURACZKI, KOMPOT (alergen nr 1,7)
26.04 śr. LECZO Z WARZYWAMI I KIEŁBASĄ, RYŻ, SYROP BABUNI (alergen nr 1,3,7,9)
27.04 cz. PULPETY DROBIOWE W SOSIE KOPERK., MAKARON, MIX WARZYW, KOMPOT (alergen nr 1,7)
28.04.pt. PALUSZKI RYBNE, SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO, ZIEMNIAKI, (alergen nr 1,3,4)
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie
SMACZNEGO !
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.
Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent
Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
NAZWA ALERGENU | NR |
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH | 1 |
SELER | 2 |
JAJA | 3 |
RYBY | 4 |
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) | 5 |
SOJA | 6 |
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) | 7 |
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA | 8 |
GORCZYCA | 9 |
MUSZTARDA | 10 |
NASIONA SEZAMU | 11 |
ŁUBIN | 12 |
SKORUPIAKI | 13 |
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) | 14 |