J  a  d  ł  o  s  p  i  s

01.10.21 r. – 31.10.21 r.

 

01.10 pt. JAJKO W SOSIE KOPERKOWYM, ZIEMNIAKI, FASOLKA SZPARAGOWA ŻÓŁTA I ZIELONA
Z PIECA, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,3,7,9)

04.10 pn. ZUPA Z SOCZEWICY CZERWONEJ NA UDKACH Z KIEŁBASĄ, CHLEB, BANAN(alergen nr 1,2,9)

05.10 wt. SPAGETTI W SOSIE POMID. Z MIĘSEM I WARZYWAMI, WODA Z SOKEM, BATON (alergen nr 1,6,9)

06.10 śr. KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, MIX SAŁAT Z SOSEM WINEGRET, KOMPOT (alergen nr 1,6,3)

07.10 cz. GULASZ WIEPRZOWY, KASZA, SAŁATKA Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULĄ, KOMPOT (alergen nr 1,3,4)

08.10.pt. PULPETY RYBNE, ZIEMNIAKI, SUR. Z MARCHEWKI I JABŁKA, KOMPOT(alergen nr 1,3,4)-

11.10 pn. ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, NALEŚNIKI Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM, SOCZEK (alergen nr 2,3,7)

12.10 wt. KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z GROSZKIEM, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,6,3)

13.10 śr. RYŻ W SOSIE MEKSYKAŃSKIM Z FASOLĄ CZERWONĄ, KUKURYDZĄ I FILETEM Z INDYKA, SOK JABŁKOWO-PORZECZKOWY(alergen nr 1,2,9)

14.06 cz. PÓŁUDKA Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, OGÓREK ZIELONY Z KOPERKIEM, KOMPOT

15.06.pt. MAKARON Z SEREM NA SŁODKO, JOGURT OWOCOWY( alergen nr 1,3,7)

18.10 pn ZUPA KRUPNIK NA UDKACH, CHLEB, MUS BAKUŚ (alergen nr 2,1,6,7)

19.10 wt. GYROS DROBIOWY W SOSIE WŁASNYM, ZIEMNIAKI, MARCHEW MINI NA PARZE, KOMPOT

20.10 śr. LECZO Z WARZYWAMI I KIEŁBASĄ, RYŻ, KOMPOT (alergen nr 1,3,7,9)

21.10 cz. FILET Z MIRUNY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAP. KISZONEJ Z MARCHEWKĄ I KOPERKIEM, KOMPOT (alergen nr 1,3,4)

22.10.pt. ZUPA GRYSIKOWA Z KALAFIOREM, RACUCHY, SOCZEK(alergen nr 1,3,4)

25.10 pn ZUPA KREM Z MARCHEWKI Z GRZANKAMI NA UDKACH, OWOC

26.10 wt. SPAGETTI W SOSIE POMID. Z MIĘSEM I WARZYWAMI, KOMPOT (alergen nr 1,6,9)

27.10 śr. KOTLET Z JAJKA, ZIEMNIAKI, MARCHEW GOTOWANA, SOK GRUSZKOWY (alergen nr 1,6,9)

28.06 cz. BIGOS, WEK KROJONY, KOMPOT (alergen nr 1,3,7,9)

29.10.pt. PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, MIX WARZYW, KOMPOT(alergen nr 1,3,4)

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie

 

SMACZNEGO !

 

 

 


 

 

 

 


JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent

Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.

 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

 NAZWA ALERGENU NR
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH 1
SELER 2
JAJA 3
RYBY 4
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) 5
SOJA 6
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) 7
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA 8
GORCZYCA 9
MUSZTARDA 10
NASIONA SEZAMU 11
ŁUBIN 12
SKORUPIAKI 13
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) 14