Jadłospis
- Szczegóły

JADŁOSPIS
04.09.23 r. – 30.09.23 r.
04.09 pn. ROSÓŁ Z RYŻEM, RACUCHY NA MAŚLANCE (alergen nr 1,2,3,7)
05.09 wt. GULASZ WIEPRZOWY ZABIELANY ŚMIETANĄ, KASZA, SUR. Z KAPUSTY CZERWONEJ
Z JABŁKIEM, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,7,9)
06.09 śr. KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, SAŁATA LODOWA ZE ŚMIETANĄ, KOMPOT
07.09 cz. A^LA GOŁĄBKI (RYŻ Z MIĘSEM MIELONYM), SOS POMID, KOMPOT (alergen nr 1,3,6)
08.09 pt. ZUPA GRYSIKOWA Z KALAFIOREM NA UDKACH, MAKARON Z SEREM, (alergen nr 1,2,3,7)
11.09 pn. ZUPA POMID. Z RYŻEM NA UDKACH, PIZZERINKI, SOCZEK(alergen nr 1,2,3,7)
12.09 wt. PIECZONE PAŁKI Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. MŁODEJ Z MARCHEWKĄ
I KOPERKIEM, SOK Z WODĄ WIŚNIOWY (alergen nr 1,3,6)
13.09 śr. SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM MIELONYM, KOMPOT, BANAN (alergen nr 1,3,9)
14.09 cz. KURCZAK CURRY Z WARZYWAMI, (PAPRYKĄ, MARCHEWKĄ, GROSZKIEM I KUKURYDZĄ Z MLECZKIEM KOKOSOWYM), RYŻ, WODA Z SOKIEM JABŁKOWO-WIŚNIOWYM (alergen nr 1,7)
15.09 pt. FILET Z RYBY, ZIEMNIAKI, SUR. Z MARCHEWKI, SELERA I JABŁKA, KOMPOT (alergen nr 1,3,4)
18.09 pn. ZUPA KALAFIOROWA Z NATKĄ PIETRUSZKI I ŚMIETANĄ, CHLEB, MUS OWOCOWY
19.09 wt. GYROS DROBIOWY, ZIEMNIAKI, MIZERIA (alergen nr 1,6,7,9)
20.09 śr. GULASZ WIEPRZ., KLUSKI, SUR. Z KAP. CZERW Z JABŁKIEM, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,7,9)
21.09 cz. PULPETY DROBIOWE W SOSIE POMIDOROWYM, ZIEMNIAKI, BURACZKI,KOMPOT (alergen nr 1,2,3,6,7,9)
22.09.pt. MIRUNA ZE SKÓRĄ, KASZA ORKISZOWA, SUR. Z CUKINI, MARCHEWKI I JABŁKA Z NATKĄ PIETRUSZKI, KOMPOT (alergen nr 1,3,4)
25.09 pn. KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY ZABIELANY ŚMIETANĄ, CHLEB, GRUSZKI (alergen nr 1,6,7)
26.09 wt. LECZO Z CUKINIĄ, WARZYWAMI I KIEŁBASĄ, RYŻ, KOMPOT (alergen nr 1,2,3,6)
27.09 śr. KOTLECIKI DROBIOWE W SEZAMIE, ZIEMNIAKI, OGÓREK ZIELONY Z KOPERKIEM I PAPRYKA CZERWONA, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,3,6,11)
28.09 cz. SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM MIELONYM, KOMPOT, BANAN (alergen nr 1,3,9)
29.09 pt PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. KISZ. Z MARCHEWKĄ, KOMPOT(alergen nr 1,3,4,6,9)
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie
SMACZNEGO !
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.
Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent
Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
NAZWA ALERGENU | NR |
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH | 1 |
SELER | 2 |
JAJA | 3 |
RYBY | 4 |
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) | 5 |
SOJA | 6 |
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) | 7 |
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA | 8 |
GORCZYCA | 9 |
MUSZTARDA | 10 |
NASIONA SEZAMU | 11 |
ŁUBIN | 12 |
SKORUPIAKI | 13 |
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) | 14 |