JADŁOSPIS

 

04.09.23 r. – 30.09.23 r.

 

 

04.09 pn. ROSÓŁ Z RYŻEM, RACUCHY NA MAŚLANCE (alergen nr 1,2,3,7)

05.09 wt. GULASZ WIEPRZOWY ZABIELANY ŚMIETANĄ, KASZA, SUR. Z KAPUSTY CZERWONEJ
Z JABŁKIEM, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,7,9)

06.09 śr. KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, SAŁATA LODOWA ZE ŚMIETANĄ, KOMPOT

07.09 cz. A^LA GOŁĄBKI (RYŻ Z MIĘSEM MIELONYM), SOS POMID, KOMPOT (alergen nr 1,3,6)

08.09 pt. ZUPA GRYSIKOWA Z KALAFIOREM NA UDKACH, MAKARON Z SEREM, (alergen nr 1,2,3,7)

 

11.09 pn. ZUPA POMID. Z RYŻEM NA UDKACH, PIZZERINKI, SOCZEK(alergen nr 1,2,3,7)

12.09 wt. PIECZONE PAŁKI Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. MŁODEJ Z MARCHEWKĄ
I KOPERKIEM, SOK Z WODĄ WIŚNIOWY (alergen nr
1,3,6)

13.09 śr. SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM MIELONYM, KOMPOT, BANAN (alergen nr 1,3,9)

14.09 cz. KURCZAK CURRY Z WARZYWAMI, (PAPRYKĄ, MARCHEWKĄ, GROSZKIEM I KUKURYDZĄ Z MLECZKIEM KOKOSOWYM), RYŻ, WODA Z SOKIEM JABŁKOWO-WIŚNIOWYM (alergen nr 1,7)

15.09 pt. FILET Z RYBY, ZIEMNIAKI, SUR. Z MARCHEWKI, SELERA I JABŁKA, KOMPOT (alergen nr 1,3,4)

 

18.09 pn. ZUPA KALAFIOROWA Z NATKĄ PIETRUSZKI I ŚMIETANĄ, CHLEB, MUS OWOCOWY

19.09 wt. GYROS DROBIOWY, ZIEMNIAKI, MIZERIA (alergen nr 1,6,7,9)

20.09 śr. GULASZ WIEPRZ., KLUSKI, SUR. Z KAP. CZERW Z JABŁKIEM, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,7,9)

21.09 cz. PULPETY DROBIOWE W SOSIE POMIDOROWYM, ZIEMNIAKI, BURACZKI,KOMPOT (alergen nr 1,2,3,6,7,9)

22.09.pt. MIRUNA ZE SKÓRĄ, KASZA ORKISZOWA, SUR. Z CUKINI, MARCHEWKI I JABŁKA Z NATKĄ PIETRUSZKI, KOMPOT (alergen nr 1,3,4)

 

25.09 pn. KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY ZABIELANY ŚMIETANĄ, CHLEB, GRUSZKI (alergen nr 1,6,7)

26.09 wt. LECZO Z CUKINIĄ, WARZYWAMI I KIEŁBASĄ, RYŻ, KOMPOT (alergen nr 1,2,3,6)

27.09 śr. KOTLECIKI DROBIOWE W SEZAMIE, ZIEMNIAKI, OGÓREK ZIELONY Z KOPERKIEM I PAPRYKA CZERWONA, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,3,6,11)

28.09 cz. SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM MIELONYM, KOMPOT, BANAN (alergen nr 1,3,9)

29.09 pt PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. KISZ. Z MARCHEWKĄ, KOMPOT(alergen nr 1,3,4,6,9)

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie

 

SMACZNEGO !

 

 

 


 

 

 

 


JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent

Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.

 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

 NAZWA ALERGENU NR
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH 1
SELER 2
JAJA 3
RYBY 4
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) 5
SOJA 6
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) 7
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA 8
GORCZYCA 9
MUSZTARDA 10
NASIONA SEZAMU 11
ŁUBIN 12
SKORUPIAKI 13
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) 14