Opłata za obiady za miesiąc maj - 36 zł

 

JADŁOSPIS

06.05.19 r. – 31.05.19 r.

 

 


 

06.05 pn.             ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ NA UDKACH I ŻEBERKACH, CHLEB (alergen nr 2,1,6)

07.05 wt.             A`LA GOŁĄBKI Z RYŻEM I MIĘSEM, SOS POMIDOROWY, WODA Z SOKIEM JABŁKO (alergen nr 1,9)

                       08.05 śr.              KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z JABŁKIEM I ANANASEM, KOMPOT (alergen nr 1,3,7,9)

                       09.05 cz.               GULASZ WIEPRZOWY, KASZA, OGÓREK, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,3,4)

                       10.05 pt.              FILET Z RYBY, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. CZERWONEJ, KOMPOT (alergen nr 1,3,4)

                      13.05 pn.             ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM NA ŻEBERKACH I UDKACH, NALEŚNIKI Z DŻEMEM, WODA  Z SOKIEM (alergen nr 2,3,7)

                   14.05 wt.             ŁAZANKI Z KAPUSTAMI, KIEŁBASĄ I BOCZKIEM, KOMPOT, OWOC (alergen nr 1)

1                           15.05 śr.              GULASZ DROBIOWY, ZIEMNIAKI, SAŁATKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH Z CEBULKĄ, WODA Z SOKIEM           (alergen nr 1,3,7,9)

                  16.05 cz.              MAKARON SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, KOMPOT (alergen nr 1,6,9)

                  17.05 pt.              ZUPA RYBNA, pierogi ruskie, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,2,3,4,7)              

  

 20.05 pn.             ZUPA OGÓRKOWA, MAKARON NA SŁODKO Z MASŁEM I CUKREM, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,7,9)-bez

21.05 wt.             KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, BURACZKI, KOMPOT (alergen nr 1,6,3) - bez

22.05 śr.              FASOLKA PO BRETOŃSKU, BUŁKA, KOMPOT (alergen nr 1,2,9) - bez

                              23.05 cz.               GULASZ DROBIOWY Z MARCHEWKĄ, RYŻ, OGÓREK, WODA Z SOKIEM(alergen nr 1,6,7,9) - bez

                              24 .05 pt.              FILET Z RYBY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z MARCHEWKĄ, KOMPOT(alergen nr 1,3,4)-bez

   27.05 pn.             ZUPA GROCHOWA NA UDKACH I ŻEBERKACH, CHLEB, OWOC (alergen nr 1,2,3,7)

   28.05 wt.             MORTADELA W BUŁCE TARTEJ, ZIEMNIAKI, KAP. KISZONA GOTOW., KOMPOT (alergen nr 1,2,3,7)

   29.05 śr.              PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, MARCHEW MINI, KOMPOT (alergen nr 1,6,7,9)

   30.05 cz.               PULPETY DROBIOWE W SOSIE KOPERKOWYM, MAKARON, OGÓREK, WODA Z SOKIEM (alergen nr 2,7,1)

          31.05 pt.              KOPYTKA NA SŁODKO Z MASŁEM I CUKREM, MARCHEWKA Z JABŁKIEM (alergen nr 1,3,4)

  

 

SMACZNEGO !


JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent

Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.

 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

 NAZWA ALERGENU NR
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH 1
SELER 2
JAJA 3
RYBY 4
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) 5
SOJA 6
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) 7
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA 8
GORCZYCA 9
MUSZTARDA 10
NASIONA SEZAMU 11
ŁUBIN 12
SKORUPIAKI 13
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) 14