Opłata za obiady za miesiąc październik  wynosi 63  zł.

Pieniądze należy wpłacać do  11.10.2020 r. na konto.

Nie wpłacenie pieniędzy w w/w terminie spowoduje skreślenie z listy jedzących obiady.

 

Opłaty za obiad można wpłacać na konto nr 69 8907 1021 2003 2000 5966 0001

JADŁOSPIS

 

 

01.10.20 r. – 30.10.20 r.

   

 

    01.10 cz.               SZTUKA MIĘSA W SOSIE WŁASNYM, ZIEMNIAKI, MARCHEW MINI,  WODA Z SOKIEM  (alergen nr 1,7,9)

    02.10 pt.              ZUPA MORSKA Z JARZYNAMI SMAŻONYMI NA MAŚLE,  RACUCHY NA MAŚLANCE, JABŁKO (alergen nr 2,3,7)

    05.10 pn.             BARSZCZ CZERWONY Z WARZYWAMI NA UDKACH I ŻEBERKACH, CHLEB (alergen nr 1)

    05.10 wt.             KOTLETY Z RYBY, ZIEMNIAKI,  MARCHEW Z GROSZKIEM , WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,2,3,6,7,9)                 

    07.10 śr.              MAKARON Z MIĘSEM MIEL. W SOSIE BOLOŃSKIM Z WARZYWAMI, WODA Z CYTRYNĄ  (alergen nr 1,3,7,9)

    08.10 cz.                 GULASZ Z SZYNKI, KASZA JĘCZMIENNA,  SAŁATKA Z OGÓRKA KISZ. I CEBULI,  KOMPOT  (alergen nr 1,7,9)

    09.10 pt.              JAJKO SADZONE, ZIEMNIAKI Z CEBULKĄ I KOPERKIEM, MAŚLANKA (alergen nr  1, 3,7)

 

    12.10 pn.             ZUPA JARZYNOWA ZABIELANA ŚMIETANĄ NA UDKACH I ŻEBERKACH Z WARZYWAMI,  CHLEB, PLACKI                

                               SEROWE , WODA Z SOKIEM    (alergen nr 1,2,3,7)

    13.10 wt.             MAKARON SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, WODA Z CYTRYNĄ, OWOC (alergen nr 1,6,9)

    14.10 śr.              KOTLET Z KURCZAKA Z SEREM, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z BURACZKÓW Z CEBULĄ, WODA Z SOKIEM  (alergen nr 1,6,3)

    15.10 cz.               GULASZ Z SZYNKI Z WARZYWAMI, RYŻ,  KOMPOT(alergen nr 1,6,7,9)

    16.10 pt.              PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, KAPUSTA KISZONA GOT. Z MASŁEM, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,3,4)

               

    19.10 pn.             ZUPA KRUPNIK NA ŻEBERKACH  I UDKACH, CHLEB,  JOGURT  (alergen nr 1,2)

    20.10 wt.             PULPETY DROBIOWE Z SOSIE ŚMIETANOWYM, MAKARON ŚWIDERKI, KOMPOT (alergen nr 1,9) 

    21.10 śr.              KOTLET Z JAJKA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCH., JABŁKA I ANANASA,  WODA Z CYTRYNĄ alergen nr 1,3,6,7,9)

    22.10 cz.              KASZA PĘCZAK Z WARZYWAMI I MIĘSEM Z INDYKA , WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,6,7,9)

    23.10 pt.              FILET Z RYBY MIRUNY, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. KISZ.., KOMPOT (alergen nr 1,2,3,4,7)

   

    26.10 pn.             ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM NA UDKACH I ŻEBERKACH,  MAKARON Z SEREM,  OWOC (alergen nr 1,2,3,7)

    27.10 wt.             PIECZEŃ DROBIOWA, ZIEMNIAKI, SUR. Z MARCHEWKI, SELERA I JABŁKA, SOK Z WODĄ (alergen nr 1,3,9)

    28.10 śr .             ZUPA SEROWA Z MIĘSEM I WARZYWAMI, CHLEB  (alergen nr 1,7,9)

    29.10 cz.             ŁAZANKI Z KAPUSTY BIAŁEJ Z BOCZKIEM I KIEŁBASĄ, KOMPOT MALINOWY    (alergen nr 1,6,7,9)

    30.10 pt.              KOTLET Z RYBY Z PIETRUSZKĄ I KOPERKIEM, ZIEMNIAKI, FASOLKA SZPARAGOWA, WODA Z  SOKIEM                (alergen nr  1,3,4)

 

SMACZNEGO !

 

 

 


 

 

 

 


JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent

Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.

 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

 NAZWA ALERGENU NR
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH 1
SELER 2
JAJA 3
RYBY 4
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) 5
SOJA 6
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) 7
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA 8
GORCZYCA 9
MUSZTARDA 10
NASIONA SEZAMU 11
ŁUBIN 12
SKORUPIAKI 13
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) 14