Jadłospis
- Szczegóły

JADŁOSPIS
02. 01.23 r. – 31.01.23 r.
02.01 pn. ZUPA OGÓRKOWA NA UDKACH, MAKARON NA SŁODKO (alergen nr 1)
PODWIECZOREK: PŁATKI KUKURYDZIANE MIESZANE Z MLEKIEM (7)
03.01 wt. GULASZ WIEPRZOWY, ZIEMNIAKI, BURAKI, WODA Z SOKIEM, (alergen nr 1,7)
PODWIECZOREK: GALARETKA Z BRZOSKWINIAMI
04.01 śr. SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, KOMPOT, OWOC (alergen nr 1,2,3,7,9)
PODWIECZOREK: BUDYŃ, BISZKOPTY(alergen nr 1,3,7)
05.01.cz. JAJKO W SOSIE KOPERKOWYM,ZIEMNIAKI,MARCHEW MINI, SOK 1L JABŁKOWY(alergen nr 3,7)
PODWIECZOREK: KISIEL I PAŁKI KUKURYDZIANE
08.01 pn. ZUPA POMIDOROWA NA UDKACH, NALEŚNIKI Z DŻEMEM, SOCZEK (alergen nr 1)
PODWIECZOREK: CIASTO MARCHEWKOWE(alergen nr 1,3)
09.01 wt. GULASZ DROBIOWY, KASZA JĘCZM, OGÓREK, KOMPOT, (alergen nr 1,7)
PODWIECZOREK: SAŁATKA OWOCOWA
10.01 śr. NAGETSY Z INDYKA W SEZAMIE, ZIEMNIAKI, MIX WARZYW, KOMPOT (alergen nr 1,3,9)
PODWIECZOREK: DROŻDŻÓWKA Z JABŁKIEM, OWOC (alergen nr 1,3,7)
11.01 cz. A^LA GOŁĄBKI - RYŻ Z MIĘSEM MIELON., SOS POMIDOR., KOMPOT, BANANY (alergen nr 1, 6)
PODWIECZOREK: JOGURT OWOCOWY, CHRUPKI PAŁKI (alergen nr 7)
12.01.pt. PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. KISZ Z MARCHEWKĄ , KOMPOT (alergen nr 1,2,3,7,9)
PODWIECZOREK: ROGALIKI Z DŻEMEM (7)
15.01 pn. ZUPA KRUPNIK NA UDKACH I ŻEBERKACH, CHLEB, MUS OWOCOWY(alergen nr 1)
PODWIECZOREK: BUDYŃ WANILIOWY, (alergen nr 1,7)BISZKOPTY(alergen nr 1,3)
16.01 wt. MAKARON W SOSIE BESZAMELOWYM Z KURCZAKIEM I BROKUŁAMI, KOMPOT(alergen nr 1,7)
PODWIECZOREK: KOKTAJL TRUSKAWKOWY, CHRUPKI KUKURYDZIANE (alergen nr 7)
17.01 śr. PAŁKI Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, SUR. Z PEKIŃSKIEJ I KUKURYDZY, KOMPOT (alergen nr 1,3,9)
PODWIECZOREK: MLECZNA KANAPKA, OWOC(alergen nr 1,7)
18.01 cz. LECZO Z WARZYWAMI I KIEŁBASĄ, RYŻ, KOMPOT (alergen nr 1,3,7,9)
PODWIECZOREK: PŁATKI Z MLEKIEM (1,7)
19.01.pt. FILET Z MIRUNY W BUŁCE TARTEJ., ZIEMNIAKI, MARCHEW Z JABŁK. I ANAN.(alergen nr 1,3,4)
PODWIECZOREK: SEREK DANIO, CHRUPKI
23.01 pn. ZUPA JARZYNOWA Z KOPER. ZABIELANA ŚMIETANĄ NA UDKACH, MUS OWOCOWY(alergen nr 1)
PODWIECZOREK: CIASTO I SOCZEK
24.01 wt. RYŻ Z MIĘSEM MIELONYM I WARZYWAMI(MARCHEW,CEBUL,KUKURYDZA),KOMPOT(ale nr 1,7)
PODWIECZOREK: BUDYŃ ŚMIETANKOWY, BISZKOPTY BEZCUKROWE)
25.01 śr. SZTUKA MIĘSA Z SOSEM, ZIEMNIAKI,BURACZKI, KOMPOT (alergen nr 1,7)
PODWIECZOREK: DROŻDŻÓWKA Z CZEKOLADĄ (alergen nr 1,3,7)
26.01 cz. GULASZ DROBIOWY, MAKARON, SAŁ.Z OGÓRKA KISZ. Z MARCH., SOK MULTI (alergen nr 1,7)
PODWIECZOREK: PŁATKI MIODOWE MIESZANE Z MLEKIEM (7)
27.01.pt. PULPETY RYBNE, ZIEMNIAKI, KAP. KISZ. GOTOWANA, KOMPOT (alergen nr 1,2,3,7,9)
PODWIECZOREK:KASZA MANNA Z SOKIEM
30.01 pn. ZUPA BARSZCZ CZERWONY NA UDKACH, RACUCHY, SOCZEK (alergen nr 1)
PODWIECZOREK: JOGURT PITNY
31.01 wt. PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM, MAKARON, OGÓREK,WODA Z SOKIEM, (alergen nr 1,7)
PODWIECZOREK: SOCZEK KUBUŚ I BISZKOPTY
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie
SMACZNEGO !
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.
Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent
Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
NAZWA ALERGENU | NR |
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH | 1 |
SELER | 2 |
JAJA | 3 |
RYBY | 4 |
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) | 5 |
SOJA | 6 |
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) | 7 |
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA | 8 |
GORCZYCA | 9 |
MUSZTARDA | 10 |
NASIONA SEZAMU | 11 |
ŁUBIN | 12 |
SKORUPIAKI | 13 |
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) | 14 |