Opłata za obiady za miesiąc luty  wynosi 30 zł.

Pieniądze należy wpłacać do PIĄTKU 15.02.2020 r. na konto.

Nie wpłacenie pieniędzy w w/w terminie spowoduje skreślenie z listy jedzących obiady.

 

Opłaty za obiad można wpłacać na konto nr 69 8907 1021 2003 2000 5966 0001

JADŁOSPIS

 


 

  1. 02.20 r. – 28.02.20 r.

 

    

    03.02 pn.              KRUPNIK NA UDKACH  I ŻEB, CHLEB, NALEŚNIKI Z DŻEMEM, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,2,3,6)

    04.02 wt.             GULASZ WIEPRZOWY Z WARZYWAMI, RYŻ,  WODA Z SOKIEM (alergen nr  1,7)

    05.02 śr.              KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, BURACZKI, WODA Z CYTRYNĄ (alergen nr 1,3,7)

    06.02 cz.               FASOLKA PO BRETOŃSKU, BUŁKA, KOMPOT (alergen nr  1)  

    07.02.pt.              FILET Z RYBY, ZIEMNIAKI, SUR. Z  MARCHEWKI I JABŁKA, KOMPOT  (alergen nr 1,3,4)

   

10.02.2020r - 23.02.2020r Ferie zimowe

 

     24.02 pn.             BARSZCZ CZERWONY NA UDKACH I ŻEBERKACH, PIEROGI, SOCZEK (alergen nr 1)

     25.02 wt.            GULASZ Z INDYKA, ZIEMNIAKI, MIX WARZYW, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,7,9)

     26.02 śr.             BIGOS, BUŁKA, KOMPOT

     27.02 cz.             SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, KOMPOT, JABŁKO  (alergen nr  1,3,9)

     28.02 pt.             FILET Z MIRUNY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ KOMPOT (alergen nr  2,4,6,7)

 

 

SMACZNEGO !!!

 

 

 

 


JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent

Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.

 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

 NAZWA ALERGENU NR
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH 1
SELER 2
JAJA 3
RYBY 4
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) 5
SOJA 6
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) 7
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA 8
GORCZYCA 9
MUSZTARDA 10
NASIONA SEZAMU 11
ŁUBIN 12
SKORUPIAKI 13
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) 14