Opłata za obiady za miesiąc marzec  wynosi 66 zł.

Pieniądze należy wpłacać do PIĄTKU 15.03.2020 r. na konto.

Nie wpłacenie pieniędzy w w/w terminie spowoduje skreślenie z listy jedzących obiady.

 

Opłaty za obiad można wpłacać na konto nr 69 8907 1021 2003 2000 5966 0001

JADŁOSPIS

 

    02.03 pn.              ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, NALEŚNIKI Z DŻEMEM (alergen nr  1,2,3,7,9)

    03.03 wt.             GULASZ WIEPRZOWY, KASZA, OGÓREK, KOMPOT  (alergen nr 1,7,9)

   04.03 śr.              KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, MIX WARZYW , WODA Z CYTRYNĄ (alergen nr  1,3,7)

   05.03 cz.               ZUPA GROCHOWA Z BOCZKIEM I KIEŁBASĄ, CHLEB, BANAN (alergen nr  1,3,9)

   06.03.pt.              FILET Z RYBY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z  MARCHEWKĄ, KOMPOT (alergen nr 2,3)

 

    09.03 pn.              ŁAZANKI Z BOCZKIEM I KIEŁBASĄ, SOCZEK (alergen nr  1,2,3,7)

    10.03 wt.             SZTUKA MIĘSA, ZIEMNIAKI, SUR.  Z KAP. PEKIŃSKIEJ Z MARCHEWKĄ, WODA Z CYTRYNĄ (alergen nr 1,3,6,7,9)

    11.03 śr.              SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, KOMPOT,  JABŁKO (alergen nr  1,3,9)

    12.03 cz.               MORTADELA W BUŁCE TARTEJ, ZIEMNIAKI, KAPUSTA KISZONA GOTOWANA, KOMPOT   (alergen nr  1,2,3,7)

    13.03.pt.              PALUSZKI RYBNE , ZIEMNIAKI, SUR. Z MARCH. I JABŁKA, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,2,3,6,7,9)

 

                                                            SMACZNEGO!

 

 

 


 

 

 

 


JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent

Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.

 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

 NAZWA ALERGENU NR
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH 1
SELER 2
JAJA 3
RYBY 4
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) 5
SOJA 6
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) 7
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA 8
GORCZYCA 9
MUSZTARDA 10
NASIONA SEZAMU 11
ŁUBIN 12
SKORUPIAKI 13
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) 14