Opłata za obiady za miesiąc listopad 2019 wynosi 57 zł.

W szkole pobierane będą przez Panią Elżbietę Ciapę 12 listopada.

Pieniądze należy wpłacać do PIĄTKU 15.11.2019 r. na konto.

Nie wpłacenie pieniędzy w w/w terminie spowoduje skreślenie z listy jedzących obiady.

 

Opłaty za obiad można wpłacać na konto nr 69 8907 1021 2003 2000 5966 0001

JADŁOSPIS

 

 


 

   

JADŁOSPIS

 

04.11.19 r. – 29.11.19 r.

 

04.11 pn. ZUPA JARZYNOWA NA UDKACH I ŻEBERKACH, RACUCHY, WODA Z SOKIEM (alergen nr  1,2,3,7)

    05.11 wt.             ŁAZANKI Z KAPUSTĄ BIAŁĄ,  BOCZKIEM I KIEŁBASĄ, WODA Z SOKIEM, OWOC (alergen nr  1,3,9)

    06.11 śr.               GULASZ DROBIOWY, ZIEMNIAKI, OGÓREK ZIELONY Z KOPERKIEM , KOMPOT(alergen nr  1,6,7,9)

    07.11 cz.              SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, WODA Z CYTRYNĄ (alergen nr 1,3,9)

    08.11 pt.              FILET Z RYBY, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. KISZONEJ Z MARCHEWKĄ, WODA Z SOKIEM(alergen nr 2,3)

 

    12.11 wt.             ZUPA GROCHOWA NA UDKACH I ŻEBERKACH, CHLEB, OWOC (alergen nr 1,2,6,9)

    13.11 śr.              KOTLET Z KURCZAKA Z SEREM, ZIEMNIAKI, MIX WARZYW, KOMPOT (alergen nr  1,3) bez PSP O., PSP ZW.

    14.11 cz.               GULASZ Z  ŁOPATKI, KASZA,  OGÓREK, WODA Z CYTRYNĄ (alergen nr  1,6,7,9)

    15.11 pt.              JAJKO W SOSIE KOPERKOWYM, ZIEMNIAKI,  SURÓWKA Z MARCHEWKI, WODA Z SOKIEM,  (alergen nr  1,3)

 

    18.11 pn.             ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ  NA ŻEBERKACH  I  UDKACH,  MAKARON NA SŁODKO (alergen nr  1,2,3,7)

    19.11 wt.             KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z OGÓRKIEM I MARCHEWKĄ, KOMPOT (alergen nr 3,7)

     20.11 śr.             BIGOS, BUŁKA, KOMPOT (alergen nr  1,2,9)

     21.11 cz.             ROSÓŁ Z MAKARONEM, NALEŚNIKI Z DŻEMEM, KOMPOT (alergen nr  1,2,3,4,6,7)

     22.11 pt.             PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, FASOLKA SZPARAGOWA, WODA Z CYTRYNĄ (alergen nr 2,3)

 

     25.11 pn.             ZUPA Z SOCZEWICY Z KIEŁBASĄ, PIEROGI RUSKIE, SOCZEK  (alergen nr 1,2,3,7)

     26.11 wt.            SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, WODA Z CYTRYNĄ (alergen nr 1,3,9)

     27.11 śr.             GULASZ Z INDYKA Z MARCHEWKĄ, RYŻ,  OGÓREK, KOMPOT (alergen nr  1,7)   

     28.11. cz.            FASOLKA PO BRETOŃSKU, BUŁKA, KOMPOT (alergen nr  1)

     29.11 pt.             KOSTKA RYBNA, ZIEMNIAKI, KAPUSTA KISZONA GOTOWANA Z MASŁEM, WODA Z SOKIEM  (alergen nr  1,3,4)

 

 


JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent

Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.

 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

 NAZWA ALERGENU NR
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH 1
SELER 2
JAJA 3
RYBY 4
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) 5
SOJA 6
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) 7
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA 8
GORCZYCA 9
MUSZTARDA 10
NASIONA SEZAMU 11
ŁUBIN 12
SKORUPIAKI 13
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) 14