JADŁOSPIS

02.12 pn. ZUPA GROCHOWA, CHLEB, POMARAŃCZE (alergen nr 2,3,7)

03.12 wt. PULPETY WIEPRZOWE W SOSIE POMIDOROWYM, MAKARON, OGÓREK, KOMPOT (aler nr 1,3,7)

04.12 śr. KOTLET Z KURCZ, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. PEKIŃS. Z OGÓR,KUKUR, SOK DO WODY (aler nr 1,3,7)

05.12 cz. GULASZ Z SZYNKI, KASZA, MARCHEW MINI, SOK DO WODY(aler nr 1,7,9)

06.12 pt. KOTLET Z MIRUNY, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAPUSTY KISZONEJ, LEMONIADA (alergen 1,3,4)

6 GRUDZIEŃ - DZIEŃ MIKOŁAJKOWYCH SŁODKOŚCI

 

09.12 pn. ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, RACUCHY NA MAŚLANCE, SOCZEK (alergen nr 2,3,7)

10.12 wt. KURCZAK W SOSIE BESZAMEL, Z BROKUŁAMI,MAKARON KOLOROWY, KOMPOT (1,7)

11.12 śr. KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, MIZERIA (aler nr 1,3,7)

12.12 cz. GULASZ WIEPRZ., KLUSKI, SUR. Z KAP. BIAŁEJ Z MARCHEWKĄ I KOPERKIEM (alergen nr 1,7,9)

13.12.pt. PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SUR Z MARCHEWKI I JABŁ, KOMPOT (alergen 1,3,4)

 

16.12 pn. ZUPA GRYSIKOWA Z KALAFIOREM, PIEROGI RUSKIE Z MASŁEM (alergen nr 2,3,7)

17.12 wt. POTRAWKA Z KURCZAKA Z DYNIĄ W SOSIE, RYŻ, OGÓREK, KOMPOT(aler nr 1,7)

18.12 śr. SZTUKA MIĘSA ZE SCHABU W SOSIE PIECZEN, ZIEMNIAKI, BURACZKI, KOMPOT (1,7)

19.12 cz. SPAGETTI W SOSIE POMID. Z MIĘSEM I WARZYWAMI, KOMPOT, (alergen nr 1)

20.12.pt. PULPETY Z RYBY W SOSIE, ZIEMNIAKI, KAPUSTA KISZONA GOTOWANA, SOK (al 1,3,4)

20 GRUDZIEŃ - DZIEŃ RYBY

 

 

 

 


JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent

Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.

 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

 NAZWA ALERGENU NR
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH 1
SELER 2
JAJA 3
RYBY 4
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) 5
SOJA 6
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) 7
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA 8
GORCZYCA 9
MUSZTARDA 10
NASIONA SEZAMU 11
ŁUBIN 12
SKORUPIAKI 13
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) 14