JADŁOSPIS

 

02. 01.23 r. – 31.01.23 r.

 

02.01 pn. ZUPA OGÓRKOWA NA UDKACH, MAKARON NA SŁODKO (alergen nr 1)

PODWIECZOREK: PŁATKI KUKURYDZIANE MIESZANE Z MLEKIEM (7)

03.01 wt. GULASZ WIEPRZOWY, ZIEMNIAKI, BURAKI, WODA Z SOKIEM, (alergen nr 1,7)

PODWIECZOREK: GALARETKA Z BRZOSKWINIAMI

04.01 śr. SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, KOMPOT, OWOC (alergen nr 1,2,3,7,9)

PODWIECZOREK: BUDYŃ, BISZKOPTY(alergen nr 1,3,7)

05.01.cz. JAJKO W SOSIE KOPERKOWYM,ZIEMNIAKI,MARCHEW MINI, SOK 1L JABŁKOWY(alergen nr 3,7)

PODWIECZOREK: KISIEL I PAŁKI KUKURYDZIANE

08.01 pn. ZUPA POMIDOROWA NA UDKACH, NALEŚNIKI Z DŻEMEM, SOCZEK (alergen nr 1)

PODWIECZOREK: CIASTO MARCHEWKOWE(alergen nr 1,3)

09.01 wt. GULASZ DROBIOWY, KASZA JĘCZM, OGÓREK, KOMPOT, (alergen nr 1,7)

PODWIECZOREK: SAŁATKA OWOCOWA

10.01 śr. NAGETSY Z INDYKA W SEZAMIE, ZIEMNIAKI, MIX WARZYW, KOMPOT (alergen nr 1,3,9)

PODWIECZOREK: DROŻDŻÓWKA Z JABŁKIEM, OWOC (alergen nr 1,3,7)

11.01 cz. A^LA GOŁĄBKI - RYŻ Z MIĘSEM MIELON., SOS POMIDOR., KOMPOT, BANANY (alergen nr 1, 6)

PODWIECZOREK: JOGURT OWOCOWY, CHRUPKI PAŁKI (alergen nr 7)

12.01.pt. PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. KISZ Z MARCHEWKĄ , KOMPOT (alergen nr 1,2,3,7,9)

PODWIECZOREK: ROGALIKI Z DŻEMEM (7)

15.01 pn. ZUPA KRUPNIK NA UDKACH I ŻEBERKACH, CHLEB, MUS OWOCOWY(alergen nr 1)

PODWIECZOREK: BUDYŃ WANILIOWY, (alergen nr 1,7)BISZKOPTY(alergen nr 1,3)

16.01 wt. MAKARON W SOSIE BESZAMELOWYM Z KURCZAKIEM I BROKUŁAMI, KOMPOT(alergen nr 1,7)

PODWIECZOREK: KOKTAJL TRUSKAWKOWY, CHRUPKI KUKURYDZIANE (alergen nr 7)

17.01 śr. PAŁKI Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, SUR. Z PEKIŃSKIEJ I KUKURYDZY, KOMPOT (alergen nr 1,3,9)

PODWIECZOREK: MLECZNA KANAPKA, OWOC(alergen nr 1,7)

18.01 cz. LECZO Z WARZYWAMI I KIEŁBASĄ, RYŻ, KOMPOT (alergen nr 1,3,7,9)

PODWIECZOREK: PŁATKI Z MLEKIEM (1,7)

19.01.pt. FILET Z MIRUNY W BUŁCE TARTEJ., ZIEMNIAKI, MARCHEW Z JABŁK. I ANAN.(alergen nr 1,3,4)

PODWIECZOREK: SEREK DANIO, CHRUPKI

23.01 pn. ZUPA JARZYNOWA Z KOPER. ZABIELANA ŚMIETANĄ NA UDKACH, MUS OWOCOWY(alergen nr 1)

PODWIECZOREK: CIASTO I SOCZEK

24.01 wt. RYŻ Z MIĘSEM MIELONYM I WARZYWAMI(MARCHEW,CEBUL,KUKURYDZA),KOMPOT(ale nr 1,7)

PODWIECZOREK: BUDYŃ ŚMIETANKOWY, BISZKOPTY BEZCUKROWE)

25.01 śr. SZTUKA MIĘSA Z SOSEM, ZIEMNIAKI,BURACZKI, KOMPOT (alergen nr 1,7)

PODWIECZOREK: DROŻDŻÓWKA Z CZEKOLADĄ (alergen nr 1,3,7)

26.01 cz. GULASZ DROBIOWY, MAKARON, SAŁ.Z OGÓRKA KISZ. Z MARCH., SOK MULTI (alergen nr 1,7)

PODWIECZOREK: PŁATKI MIODOWE MIESZANE Z MLEKIEM (7)

27.01.pt. PULPETY RYBNE, ZIEMNIAKI, KAP. KISZ. GOTOWANA, KOMPOT (alergen nr 1,2,3,7,9)

PODWIECZOREK:KASZA MANNA Z SOKIEM

30.01 pn. ZUPA BARSZCZ CZERWONY NA UDKACH, RACUCHY, SOCZEK (alergen nr 1)

PODWIECZOREK: JOGURT PITNY

31.01 wt. PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM, MAKARON, OGÓREK,WODA Z SOKIEM, (alergen nr 1,7)

PODWIECZOREK: SOCZEK KUBUŚ I BISZKOPTY

 

 

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie

 

SMACZNEGO !

 

 

 


 

 

 

 


JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent

Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.

 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

 NAZWA ALERGENU NR
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH 1
SELER 2
JAJA 3
RYBY 4
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) 5
SOJA 6
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) 7
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA 8
GORCZYCA 9
MUSZTARDA 10
NASIONA SEZAMU 11
ŁUBIN 12
SKORUPIAKI 13
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) 14