JADŁOSPIS

 

03. 04.23 r. – 28.04.23 r.

 

03.04 pn. ZUPA KALAFIOROWA Z WARZYWAMI I ŚMIETANĄ, MAKARON Z SEREM, SOCZEK

04.04 wt. A^LA GOŁĄBKI - RYŻ Z MIĘSEM MIELON., SOS POMIDOR., KOMPOT (alergen nr 1, 6)

05.04 śr. PAŁKI Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, KOMPOT, MARCHEW MINI (alergen nr 1,3,9)

06.04 cz. GULASZ WIEPRZOWY, KASZA, SAŁ. Z KAPUSTY KISZ. Z MARCH, WODA Z SOKIEM, (alerg nr 1,7)

07.04.pt. FILET Z MIRUNY, ZIEMNIAKI, BROKUŁ NA PARZE, KOMPOT (alergen nr 1,2,3,7,9)

WIELKANOC

 

11.04 wt. ROSÓŁ Z MAKARONEM, NALEŚNIKI Z DŻEMEM, SOCZEK (alergen nr 1)

12.04 śr. SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, KOMPOT (alergen nr 1,2,3,7,9)

13.04 cz. KOTLET Z KURCZAKA W SEZAMIE, ZIEMNIAKI, PEKIŃSKA Z KUKURYDZĄ, SYROP DO WODY (alergen nr 1,2,3,6)

14.04 pt. PULPETY RYBNE W SOSIE KOPERK., KASZA ORKISZ., SUR.Z MARCH. I ANAN,SYROP(aler. nr 1,3,4)

 

17.04 pn. BARSZCZ CZERWONY Z WARZYWAMI I ŚMIETANĄ NA UDKACH, CHLEB, BANAN (alergen nr 1)

18.04 wt. FASOLKA PO BRETOŃSKU, BUŁKA, KOMPOT

19.04 śr. KOTLECIKI MIELONE, ZIEMNIAKI, MARCHEW Z GROSZKIEM, KOMPOT (alergen nr 1, 6)

20.04 cz. GULASZ DROBIOWY, KASZA, OGÓREK, SYROP BABUNI

21.04.pt. FILET Z MIRUNY Z PIECA, ZIEMNIAKI, KAP.KISZONA GOTOWANA Z MASŁEM (alergen nr 1,3,4)

 

24.04 pn. ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM NA UDKACH, RACUCHY, SOCZEK (alergen nr 1,2,3,7)

25.04 wt. SZTUKA MIĘSA W SOSIE PIECZENIOWYM, KLUSKI, BURACZKI, KOMPOT (alergen nr 1,7)

26.04 śr. LECZO Z WARZYWAMI I KIEŁBASĄ, RYŻ, SYROP BABUNI (alergen nr 1,3,7,9)

27.04 cz. PULPETY DROBIOWE W SOSIE KOPERK., MAKARON, MIX WARZYW, KOMPOT (alergen nr 1,7)

28.04.pt. PALUSZKI RYBNE, SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO, ZIEMNIAKI, (alergen nr 1,3,4)

 

 

 

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie

 

SMACZNEGO !

 

 

 


 

 

 

 


JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent

Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.

 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

 NAZWA ALERGENU NR
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH 1
SELER 2
JAJA 3
RYBY 4
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) 5
SOJA 6
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) 7
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA 8
GORCZYCA 9
MUSZTARDA 10
NASIONA SEZAMU 11
ŁUBIN 12
SKORUPIAKI 13
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) 14