Jadłospis
- Szczegóły
JADŁOSPIS
02.12 pn. ZUPA GROCHOWA, CHLEB, POMARAŃCZE (alergen nr 2,3,7)
03.12 wt. PULPETY WIEPRZOWE W SOSIE POMIDOROWYM, MAKARON, OGÓREK, KOMPOT (aler nr 1,3,7)
04.12 śr. KOTLET Z KURCZ, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. PEKIŃS. Z OGÓR,KUKUR, SOK DO WODY (aler nr 1,3,7)
05.12 cz. GULASZ Z SZYNKI, KASZA, MARCHEW MINI, SOK DO WODY(aler nr 1,7,9)
06.12 pt. KOTLET Z MIRUNY, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAPUSTY KISZONEJ, LEMONIADA (alergen 1,3,4)
6 GRUDZIEŃ - DZIEŃ MIKOŁAJKOWYCH SŁODKOŚCI
09.12 pn. ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, RACUCHY NA MAŚLANCE, SOCZEK (alergen nr 2,3,7)
10.12 wt. KURCZAK W SOSIE BESZAMEL, Z BROKUŁAMI,MAKARON KOLOROWY, KOMPOT (1,7)
11.12 śr. KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, MIZERIA (aler nr 1,3,7)
12.12 cz. GULASZ WIEPRZ., KLUSKI, SUR. Z KAP. BIAŁEJ Z MARCHEWKĄ I KOPERKIEM (alergen nr 1,7,9)
13.12.pt. PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SUR Z MARCHEWKI I JABŁ, KOMPOT (alergen 1,3,4)
16.12 pn. ZUPA GRYSIKOWA Z KALAFIOREM, PIEROGI RUSKIE Z MASŁEM (alergen nr 2,3,7)
17.12 wt. POTRAWKA Z KURCZAKA Z DYNIĄ W SOSIE, RYŻ, OGÓREK, KOMPOT(aler nr 1,7)
18.12 śr. SZTUKA MIĘSA ZE SCHABU W SOSIE PIECZEN, ZIEMNIAKI, BURACZKI, KOMPOT (1,7)
19.12 cz. SPAGETTI W SOSIE POMID. Z MIĘSEM I WARZYWAMI, KOMPOT, (alergen nr 1)
20.12.pt. PULPETY Z RYBY W SOSIE, ZIEMNIAKI, KAPUSTA KISZONA GOTOWANA, SOK (al 1,3,4)
20 GRUDZIEŃ - DZIEŃ RYBY
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.
Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent
Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
NAZWA ALERGENU | NR |
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH | 1 |
SELER | 2 |
JAJA | 3 |
RYBY | 4 |
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) | 5 |
SOJA | 6 |
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) | 7 |
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA | 8 |
GORCZYCA | 9 |
MUSZTARDA | 10 |
NASIONA SEZAMU | 11 |
ŁUBIN | 12 |
SKORUPIAKI | 13 |
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) | 14 |