JADŁOSPIS

05. 05.25 r. 30.05.25 r.

05.05 pn. KRUPNIK Z WARZYWAMI I NATKĄ, CHLEB, MUS OWOCOWY (alergen nr 1,2)

06.05 wt. MAKARON KOKARDKI Z MIĘSEM, CUKINIĄ I KUKURYDZĄ, SYROP BABUNI (alergen nr 1)

07.05 śr. KOTLET Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, MIZERIA (alergen nr 1,3,7)

08.05 cz. GULASZ Z SZYNKI, KLUSKI, BURACZKI, KOMPOT (alergen nr 1)

09.05.pt. FILET Z MIRUNY Z PIECA, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP.BIAŁEJ Z MARCH,KOPER, KOMPOT, (aler nr 1,3,4)

 

 

12.05 pn. ZUPA RYŻOWA Z WARZYWAMI, MAKARON Z SEREM NA SŁODKO (alergen nr 2,7)

13.05 wt. KOTLETY SCHABOWE, ZIEMNIAKI, MARCHEW NA GĘSTO, SYROP BABUNI (alergen nr 1,3)

14.05 śr. BOGRACZ WOŁOWY Z WARZYWAMI, BUŁKA

15.05 cz. KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, FASOLKA ZIELONA Z PIECA, SOK 1L (alerg nr 1,3)


16.05 pt. RIZOTTO Z WARZYWAMI, RYBA Z PIECA, SYROP BABUNI (alergen nr 1,3,7)

 

19.05 pn. GRYSIKOWA Z KALAFIOREM, NALEŚNIKI Z DŻEMEM, SOCZEK (alergen nr 1,2,3,7)

20.05 wt. KURCZAK W SOSIE BESZAMELOWYMZ BROKUŁAMI, MAKARON KOLOROWY, KOMPOT (1,7)

21.05 śr PAŁKI Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, SUR.Z KAP.MŁODEJ, KOMPOT

22.05 cz. A*LA GOŁĄBKI Z MIĘSEM MIELONYM, SOS POMODOROWY, SOK 1L,BANAN (alergen nr 1,7)

23.05.pt. PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, MARCHEW Z JABŁKIEM, SYROP BABUNI (alergen nr 1,3,4)

26.05 pn. ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ, CHLEB, KUBUŚ (alerg nr 1,2,3)

27.05 wt. SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, LEMONIADA, OWOC (alergen nr 1)

28.05 śr. GYROS DROBIO., ZIEMNIAKI, SAŁATA LODOWA ZE ŚMIETA I JOGURTEM, KOMPOT(alergen nr 7)

29.05 cz. LECZO Z WARZYWAMI I KIEŁBASĄ, RYŻ, SYROP BABUNI, BANAN

30.05 pt. FILET Z MIRUNY, ZMIENIAKI, SUR. Z KAPUSTY KISZONEJ, KOMPOT (alergen nr 1,2,3,7)

 


JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent

Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.

 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

 NAZWA ALERGENU NR
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH 1
SELER 2
JAJA 3
RYBY 4
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) 5
SOJA 6
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) 7
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA 8
GORCZYCA 9
MUSZTARDA 10
NASIONA SEZAMU 11
ŁUBIN 12
SKORUPIAKI 13
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) 14