JADŁOSPIS

07.01 wt. ZUPA KRUPNIK Z WARZYWAMI NA UDKACH I ŻEBERKACH, CHLEB, OWOC(alergen nr 1)

08.01 śr. PULPETY W SOSIE POMODOR, MAKARON, OGÓREK, WODA Z SOKIEM, (alergen nr 1,7)

09.01 cz. KOTLET Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. PEKIŃSKIEJ Z OGÓR., KUKUR, KOMPOT(alergen nr 3)

 

10.01 pt. PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. KISZ Z MARCHEWKĄ , SOK MULTIWITAMINA (alergen nr 1,3.4)

13.01 pn. ZUPA POMIDOR Z RYŻEM,WARZYW. I ŚMIETANĄ NA UDKACH, NALEŚNIKI Z DŻEMEM, SOCZEK (alergen nr 1)

14.01 wt. GULASZ WIEP., ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. BIAŁEJ Z MARCHEWKĄ I KOPERKIEM ,SYROP BABUNI (alergen nr 1,7)

15.01 śr. SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, KOMPOT, BANAN (alergen nr 1)

16.01 cz. PAŁKI Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, MIZERIA Z JOGURTEM I ŚMIETANĄ (alergen nr 1,3,9)

17.01.pt. FILET Z MIRUNY, ZIEMNIAKI, SUR. Z MARCHEWKI I JABŁKA, KOMPOT(alergen nr 1,3,4,9)

20.01 pn. ZUPA OGÓRKOWA Z WARZYWAMI I ŚMIETANĄ NA UDKACH, MAKARON NA SŁODKO (alergen nr 1,7)

21.01 wt. NAGETSY Z INDYKA W SEZAMIE, ZIEMNIAKI, MARCHEW Z GROSZKIEM NA GĘSTO, KOMPOT (aler nr 1,3,7)

22.01 śr. LECZO Z WARZYWA(CUKINIA,PAPRYKA,KUKURYDZA) I KIEŁBASĄ, RYŻ, KOMPOT, GRUSZKI (alergen nr 1)

23.01 cz. SZTUKA MIESA Z SOSEM PIECZENIOWYM, ZIEMNIAKI, BURACZKI, KOMPOT (alergen nr 1,7)

24.01 pt. PULPETY RYBNE W SOSIE KOPERKOWYM, KASZA, MIX WARZYW NA PARZE, KOMPOT (alergen nr 1,3,7,9)

27.01 pn. ZUPA JARZYNOWA Z KOPER. ZABIELANA ŚMIETANĄ NA UDKACH, CHLEB, MUS OWOCOWY (alergen nr 1)

28.01 wt. MAKARON W SOSIE BESZAMELOWYM Z KURCZAKIEM I BROKUŁAMI, KOMPOT(alergen nr 1,7)

29.01 śr. KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, BURAKI, SYROP BABUNI (alergen nr 1,3)

 

30.01 cz. GULASZ DROBIOWY, KLUSKI, MIX WARZYW Z PIECA, SOK JABŁKOWY (alergen nr 1,7)

31.01 pt. JAJKO W SOSIE KOPERKKOWYM, ZIEMNIAKI, SUR. Z MARCHEWKI, JABŁKA I BRZOSKWIŃ, SOCZEK(alergen 3,7)

 

 


JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent

Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.

 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

 NAZWA ALERGENU NR
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH 1
SELER 2
JAJA 3
RYBY 4
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) 5
SOJA 6
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) 7
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA 8
GORCZYCA 9
MUSZTARDA 10
NASIONA SEZAMU 11
ŁUBIN 12
SKORUPIAKI 13
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) 14