Jadłospis
- Szczegóły

JADŁOSPIS
05. 05.25 r. – 30.05.25 r.
05.05 pn. KRUPNIK Z WARZYWAMI I NATKĄ, CHLEB, MUS OWOCOWY (alergen nr 1,2)
06.05 wt. MAKARON KOKARDKI Z MIĘSEM, CUKINIĄ I KUKURYDZĄ, SYROP BABUNI (alergen nr 1)
07.05 śr. KOTLET Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, MIZERIA (alergen nr 1,3,7)
08.05 cz. GULASZ Z SZYNKI, KLUSKI, BURACZKI, KOMPOT (alergen nr 1)
09.05.pt. FILET Z MIRUNY Z PIECA, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP.BIAŁEJ Z MARCH,KOPER, KOMPOT, (aler nr 1,3,4)
12.05 pn. ZUPA RYŻOWA Z WARZYWAMI, MAKARON Z SEREM NA SŁODKO (alergen nr 2,7)
13.05 wt. KOTLETY SCHABOWE, ZIEMNIAKI, MARCHEW NA GĘSTO, SYROP BABUNI (alergen nr 1,3)
14.05 śr. BOGRACZ WOŁOWY Z WARZYWAMI, BUŁKA
15.05 cz. KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, FASOLKA ZIELONA Z PIECA, SOK 1L (alerg nr 1,3)
16.05 pt. RIZOTTO Z WARZYWAMI, RYBA Z PIECA, SYROP BABUNI (alergen nr 1,3,7)
19.05 pn. GRYSIKOWA Z KALAFIOREM, NALEŚNIKI Z DŻEMEM, SOCZEK (alergen nr 1,2,3,7)
20.05 wt. KURCZAK W SOSIE BESZAMELOWYMZ BROKUŁAMI, MAKARON KOLOROWY, KOMPOT (1,7)
21.05 śr PAŁKI Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, SUR.Z KAP.MŁODEJ, KOMPOT
22.05 cz. A*LA GOŁĄBKI Z MIĘSEM MIELONYM, SOS POMODOROWY, SOK 1L,BANAN (alergen nr 1,7)
23.05.pt. PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, MARCHEW Z JABŁKIEM, SYROP BABUNI (alergen nr 1,3,4)
26.05 pn. ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ, CHLEB, KUBUŚ (alerg nr 1,2,3)
27.05 wt. SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, LEMONIADA, OWOC (alergen nr 1)
28.05 śr. GYROS DROBIO., ZIEMNIAKI, SAŁATA LODOWA ZE ŚMIETA I JOGURTEM, KOMPOT(alergen nr 7)
29.05 cz. LECZO Z WARZYWAMI I KIEŁBASĄ, RYŻ, SYROP BABUNI, BANAN
30.05 pt. FILET Z MIRUNY, ZMIENIAKI, SUR. Z KAPUSTY KISZONEJ, KOMPOT (alergen nr 1,2,3,7)
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.
Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent
Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
NAZWA ALERGENU | NR |
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH | 1 |
SELER | 2 |
JAJA | 3 |
RYBY | 4 |
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) | 5 |
SOJA | 6 |
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) | 7 |
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA | 8 |
GORCZYCA | 9 |
MUSZTARDA | 10 |
NASIONA SEZAMU | 11 |
ŁUBIN | 12 |
SKORUPIAKI | 13 |
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) | 14 |