JADŁOSPIS

 

02.11.22 r. – 30.11.22 r.

 

02.11 śr. ZUPA KRUPNIK NA UDKACH Z WARZYWAMI I KOPERKIEM, CHLEB, MUS KUBUŚ(alergen nr 1,3)

(SEREK DANIO, CHRUPKI)

03.11 cz. SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM MIELONYM, KOMPOT (alergen nr 1,3,9)

(PŁATKI Z MLEKIEM)

04.11 pt. ZUPA POMID. Z RYŻEM NA UDKACH, NALEŚNIKI Z DŻEMEM, SOCZEK (alergen nr 1,2,3,7)

(GALARETKA Z BRZOSKWINIAMI)

07.11 pn. ZUPA Z SOCZEWICY Z KIEŁBASĄ NA UDKACH., CHLEB (alergen nr 1,2,3,7)

(KISIEL TRUSKAWKOWY)

08.11 wt. A^LA GOŁĄBKI (RYŻ Z MIĘSEM MIELONYM), SOS POMID, KOMPOT (alergen nr 1,3,6)

(JOGURT Z OWOCÓW LEŚNYCH)

09.11 śr. GYROS DROBIOWY, ZIEMNIAKI, MIZERIA (alergen nr 1,2,3,6)

(SAŁATKA OWOCOWA)

10.11 cz. GULASZ WIEPRZOWY, KASZA JĘCZMIENNA, SAŁ.Z OGÓRKA, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,6,7,9)

(CIASTECZKA ZBOŻOWE)

 

14.11 pn. ZUPA JARZYNOWA ZABIEL. ŚMIETANĄ NA UDKACH, CHLEB, BATON MUSLI (alergen nr 1,2,3,7)

(BUDYŃ + BISZKOPTY)

15.11 wt. MAKARON Z MIĘSEM I WARZYW. (CUKINIA, KUKURYDZA, MARCHEW), KOMPOT(alergen nr 1)

(ROGALIKI Z DŻEMEM)

16.11 śr. PIECZONE PAŁKI Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, BURACZKI, SOK Z WODĄ (alergen nr 1,3,6)

(DESER DANIO + CHRUPKI)

17.11 cz. GULASZ DROBIOWY Z KUKURYDZĄ, RYŻ,MARCHEW Z JABŁKIEM,KOMPOT(alergen nr 1,7,9)

(JABŁKA POD KRUSZONKĄ)

18.11.pt. MIRUNA Z PIECA, ZIEMNIAKI, MIX WARZYW , KOMPOT (alergen nr 1,3,4,6,9)

(DROŻDŻÓWKA Z SEREM)

 

21.11 pn. BARSZCZ CZERWONY NA UDKACH Z WARZYWAMI I KOPERKIEM, CHLEB, JABŁKA(alergen nr 1,3)

(PŁATKI Z MLEKIEM)

22.11 wt. BITKI WIEPRZ. ZE SCHABU, ZIEMNIAKI , MARCHEW MINI, WODA Z SOKIEM (alergen nr 1,2,3,6,7,9)

(BUDYŃ CZEKOLADOWY, BISZKOPTY BEZCUKROWE)

23.11 śr. FASOLKA PO BRETOŃSKU, WEK KROJONY, KOMPOT (alergen nr 1,2,9)

(OWOCE)

24.11 cz. PULPETY DROBIOWE W SOSIE KOPERKO, MAKARON, OGÓREK,WODA Z SOKIEM(alergen nr 1,7)

(KANAPKI Z FRANCUZA Z DŻEMEM)

25.11 pt. PALUSZKI Z RYBY, ZIEMNIAKI, KAP. KISZONA GOT. Z MASŁEM , KOMPOT (alergen nr 1,3,4)

(SOCZEK KUBUŚ I BISZKOPTY)

 

28.11 pn. ZUPA GRYSIKOWA Z KALAFIOREM, RACUCHY NA MAŚLANCE, SOCZEK(alergen nr 1,2,3,7)

(CIASTO MARCHEWKOWE)

29.11 wt. KOTLECIKI Z INDYKA W SEZAMIE, ZIEMNIAKI, MARCH Z GROSZ, KOMPOT(alergen nr 1,3,6,11)

(KASZA MANNA Z SOKIEM)

30.11 śr. SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM MIELONYM, KOMPOT (alergen nr 1,3,9)

(PŁATKI Z MLEKIEM)

 

SMACZNEGO !

 

 

Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie

 

SMACZNEGO !

 

 

 


 

 

 

 


JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent

Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.

 

 

PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE

 NAZWA ALERGENU NR
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH 1
SELER 2
JAJA 3
RYBY 4
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) 5
SOJA 6
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) 7
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA 8
GORCZYCA 9
MUSZTARDA 10
NASIONA SEZAMU 11
ŁUBIN 12
SKORUPIAKI 13
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) 14