Jadłospis
- Szczegóły
JADŁOSPIS
07.01 wt. ZUPA KRUPNIK Z WARZYWAMI NA UDKACH I ŻEBERKACH, CHLEB, OWOC(alergen nr 1)
08.01 śr. PULPETY W SOSIE POMODOR, MAKARON, OGÓREK, WODA Z SOKIEM, (alergen nr 1,7)
09.01 cz. KOTLET Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. PEKIŃSKIEJ Z OGÓR., KUKUR, KOMPOT(alergen nr 3)
10.01 pt. PALUSZKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. KISZ Z MARCHEWKĄ , SOK MULTIWITAMINA (alergen nr 1,3.4)
13.01 pn. ZUPA POMIDOR Z RYŻEM,WARZYW. I ŚMIETANĄ NA UDKACH, NALEŚNIKI Z DŻEMEM, SOCZEK (alergen nr 1)
14.01 wt. GULASZ WIEP., ZIEMNIAKI, SUR. Z KAP. BIAŁEJ Z MARCHEWKĄ I KOPERKIEM ,SYROP BABUNI (alergen nr 1,7)
15.01 śr. SPAGETTI W SOSIE POMIDOROWYM Z MIĘSEM, KOMPOT, BANAN (alergen nr 1)
16.01 cz. PAŁKI Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, MIZERIA Z JOGURTEM I ŚMIETANĄ (alergen nr 1,3,9)
17.01.pt. FILET Z MIRUNY, ZIEMNIAKI, SUR. Z MARCHEWKI I JABŁKA, KOMPOT(alergen nr 1,3,4,9)
20.01 pn. ZUPA OGÓRKOWA Z WARZYWAMI I ŚMIETANĄ NA UDKACH, MAKARON NA SŁODKO (alergen nr 1,7)
21.01 wt. NAGETSY Z INDYKA W SEZAMIE, ZIEMNIAKI, MARCHEW Z GROSZKIEM NA GĘSTO, KOMPOT (aler nr 1,3,7)
22.01 śr. LECZO Z WARZYWA(CUKINIA,PAPRYKA,KUKURYDZA) I KIEŁBASĄ, RYŻ, KOMPOT, GRUSZKI (alergen nr 1)
23.01 cz. SZTUKA MIESA Z SOSEM PIECZENIOWYM, ZIEMNIAKI, BURACZKI, KOMPOT (alergen nr 1,7)
24.01 pt. PULPETY RYBNE W SOSIE KOPERKOWYM, KASZA, MIX WARZYW NA PARZE, KOMPOT (alergen nr 1,3,7,9)
27.01 pn. ZUPA JARZYNOWA Z KOPER. ZABIELANA ŚMIETANĄ NA UDKACH, CHLEB, MUS OWOCOWY (alergen nr 1)
28.01 wt. MAKARON W SOSIE BESZAMELOWYM Z KURCZAKIEM I BROKUŁAMI, KOMPOT(alergen nr 1,7)
29.01 śr. KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI, BURAKI, SYROP BABUNI (alergen nr 1,3)
30.01 cz. GULASZ DROBIOWY, KLUSKI, MIX WARZYW Z PIECA, SOK JABŁKOWY (alergen nr 1,7)
31.01 pt. JAJKO W SOSIE KOPERKKOWYM, ZIEMNIAKI, SUR. Z MARCHEWKI, JABŁKA I BRZOSKWIŃ, SOCZEK(alergen 3,7)
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.
Wykaz składników poszczególnych potraw z uwzględnieniem substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji dostępne u intendent
Lista alergenów pokarmowych znajduje się poniżej.
PODSTAWOWE ALERGENY POKARMOWE
NAZWA ALERGENU | NR |
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, ORKISZ, KAMUT) WYROBY Z NICH | 1 |
SELER | 2 |
JAJA | 3 |
RYBY | 4 |
ORZESZKI ZIEMNE (ARCHAIDOWE) | 5 |
SOJA | 6 |
MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ) | 7 |
ORZECHY, ORZECHY LASKOWE, WŁOSKIE, NERKOWCA, PEKAN, PISTACJE/ORZECHY PISTCJOWE, MAKADAMIA | 8 |
GORCZYCA | 9 |
MUSZTARDA | 10 |
NASIONA SEZAMU | 11 |
ŁUBIN | 12 |
SKORUPIAKI | 13 |
DWUTLENEK SIARKI (UŻYWANY JAKO SUBSTANCJA ANTYUTLENIAJĄCA, OBECNA NA PRZYKŁAD W OWOCACH SUSZONYCH, PRZETWORZONYCH ZIEMNIAKACH) | 14 |